Hauhon Vanha raitti on Hämeen Vuoden Kylä 2011

 

Hämeen Kylät ry on valinnut Hauhon Vanhan raitin vuoden 2011 hämäläiseksi kyläksi. Valinta julkistettiin lauantaina 23.7. Hämeen Kyläpäivänä Hausjärven Piirivuorella (Vuoden 2010 Hämeen Kylä) Miinan Markkinoiden yhteydessä.
Hauhon Vanha raitti on idyllinen puutaloalue Hauhonselän rannalla Hauhon pitäjässä Hämeenlinnan kaupungissa. Samalla se on ainutlaatuinen kulttuurimaisemakokonaisuus ja parhaiten säilyneitä kirkonkyläkokonaisuuksia maassamme.

Hauhon Wanha Raitti ry on Hauhon vanhassa osassa toimiva kyläyhdistys, jonka toiminnassa korostuu yhteistyö, yhteisöllisyys ja yleishyödyllisyys. Wanha Raitti on erityisesti toiminut ja toimii tuloksekkaasti arvokkaan historiallisen ympäristönsä kunnostamiseksi ja perinteiden elävöittämiseksi niin, että alue jakaa hyvää koko Hauhon alueelle ja laajemminkin.

Toiminta on tavoitteellista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Wanha Raitti on löytänyt ratkaisuja, joita voidaan soveltaa myös muualle. Toimijat ovat aidosti ylpeitä asuinalueestaan, rakkaus ja tahto tehdä näkyy ja tuntuu. Kylässä vaalitaan ISOlla sydämellä maaseutuasumisen arvoa ja perinnettä.

Hauhon Vanha raitti osallistuu Hämeen Kylät ry:n ehdokkaana valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kisaan. Valtakunnallinen Vuoden Kylä julkistetaan LOKAALI – paikalliskehittäjien juhlaseminaarissa Raaseporissa 3. - 4.9.2011.

jyri_640x480

Jyri tuulettaa kunniakirjaa lievenevässä vesisateessa, Matti on saanut lämmikettä harteillensa.

http://www.wanharaitti.fi/

Lisätietoja:
Reijo Lehtinen, Hämeen Kylät ry, p. 0400 622 009 tai
Jyri Maunula, Hauhon Wanha Raitti ry, p. 0400 415 882

tawa_logo